Over Jon

Mijn geboorteplaats? Tussen de halters en de dumbells van mijn ouders hun gym in IJmuiden!

Ik was een kleine jongen toen mijn ouders begin jaren 80 een sportschool opende in het hartje van Santpoort-Noord. Naarmate de jaren vorderde mocht ik als fitness trainer en later als personal trainer aan de slag op deze mooie plek. Hoe leuk ik het ook vond om dit te mogen doen, ik wist dat dit niet mijn eindstation zou zijn. Nog voordat ik mij verder kon ontwikkelen als personal trainer, werd de sportschool, na heel wat jaar, verkocht. De verkoop heeft mij er nooit van weerhouden om mijn passie te volgen en mij misse te laten slagen; mensen helpen met het behalen van hun fysieke doelen, in mijn eigen sportschool. 

De gebeurtenis die mijn leven veranderde

Mijn ouders hadden tot de jaren 80 een sportschool in IJmuiden. Dit is de plek waar ik mijn leven begon, de gym. Met het gezin woonde wij in het hartje van Santpoort-Noord. Hoe gaaf zou het zijn als dat dan dé locatie zou worden waar de sportschool zich voort kon zetten. Een droom werd realiteit. Ik was twee jaar oud toen mijn ouders hun sportschool in IJmuiden sloten en een kleinschalige, persoonlijke en warme sportschool opende in ons vertrouwde dorp, Santpoort-Noord.

Op mijn tweejarige leeftijd kon ik, als vanzelfsprekend, niet alleen thuisblijven. Dit maakte dat ik met grote regelmaat te vinden was in de sportschool van mijn ouders. Ik groeide letterlijk op tussen de gewichten, halters en enthousiaste en sportieve mensen. Als kleine jongen was ik onwetend, maar wel altijd onder de indruk. Onder de indruk van alle grote apparaten, de bewegingen die mensen uitvoerde en van het plezier dat ik om mij heen zag. Naarmate de jaren vorderde groeide mijn passie voor fitness, begeleiding en voeding met de dag.

In mijn vroege jeugd mocht ik als fitnesstrainer aan de slag bij mij ouders in de sportschool. Dit hield in dat ik klanten laagdrempelig in de sportschool mocht begeleiden tijdens hun training. Fantastisch! Maar ik werd ouder en wilde meer. Ik besloot om verschillende cursussen omtrent sport en voeding te gaan volgen. Op mijn 21ste mocht ik mezelf profileren als personal trainer. Dat betekende dat ik individuele begeleiding en groepslessen mocht gaan geven. En niet alleen binnen, maar ook buiten.

Maar ik wilde nog meer. Veel meer.

“Ik ben geboren in de gym en daar zal ik sterven ook!”

Deze uitspraak klinkt misschien heftig, maar hij is op mijn lijf geschreven. Ik ben een personal trainer in hart en nieren en wil niets liever dan mensen begeleiden bij hun fysieke proces. En dat, dat wist ik al als kleine jongen.

Toen mijn ouders hun sportschool verkochte kon ik twee dingen doen; ergens in loondienst gaan werken of mijn missie zien te verwezenlijken. Ik koos voor het tweede en zette alles op alles om dit voor elkaar te krijgen. Ik wilde mensen begeleiden, maar wel in míjn sportschool, in Velserbroek. In Santpoort-Noord was op dit moment nog geen optie voor mij. Alle mooie ruimtes waren al bezet en de prijs paste niet binnen mijn budget. Omdat ik niet de middelen en mogelijkheden had om direct een eigen sportschool te open, zouden ook niet alle klanten vanuit mijn ouders hun sportschool met mij meegaan. Dat zou natuurlijk wel mooi zijn geweest. Maar ook dit hoorde erbij. Met veel enthousiasme, goede moed en vertrouwen begon ik met het creëren van een eigen klantenbestand. Ik begon met niks, behalve een bak ervaring en kennis, mijn zoektocht naar klanten en een plek om mijn droom tot realiteit te maken.

Er gingen hele dagen voorbij dat ik opzoek was naar een geschikte ruimte. Dagen waarin ik tot de late uren aan het worstelen was met vergunningen en financieringen. Het was een pittige, niet altijd leuke maar wel leerzame ervaring.

Personal training Velserbroek centrum tekst

Maar raad eens, het is gelukt!

Inmiddels ben ik personal trainer met meer dan 19 verschillende soorten sport, – voeding, – en revalidatie opleidingen en cursussen op zak. Ik heb een parel van een ruimte in het centrum van Velserbroek. Hier ben ik dagelijks bezig met wat mij het meeste energie geeft. Mijn missie.

Samen met mijn medewerkers, runnen we deze kleinschalige, persoonlijke en privé sportschool in Velserbroek, waar iedereen meer dan welkom is en voor elk trainingsdoel terecht kan. Genaamd PTF by Jon. Dit staat voor Private Training Facility. Samen met onze leden vormen we een community. Dat houdt in dat er altijd wel mensen zijn met wie jij kunt trainen, sparren en ervaringen kunt uitwisselen.

Ben jij nieuwsgierig naar ons en hoe wij jou kunnen helpen? Plan dan een gratis vrijblijvend intakegesprek in.
Op werkdagen nemen we binnen 24 uur contact met je op.