Hoe begin je met sporten in de sportschool?

Hoe begin je met sporten in de sportschool bovenkant tekst

Je wil het al zo lang: lekker in je vel zitten, je energiek voelen en een leven zonder blessures. Je weet dat sporten je hierbij kan helpen, maar iedere keer als je alleen al sporten denkt, voelen je ledematen al vermoeid en zwaar. Maar maak je geen zorgen, je bent echt niet de enige met dit probleem. Het is belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Er is namelijk een verschil tussen vermoeidheid en ‘ik word al moe als ik eraan denk’ vermoeidheid. Gelukkig zit die laatste vermoeidheid tussen je oren en kun je het dus aanpakken. Maar hoe begin je met sporten in de sportschool als je last hebt van de ‘ik word al moe als ik eraan denk’ vermoeidheid? In dit artikel geven wij je vijf tips om een vliegende start te maken!

Hoe begin je met sporten in de sportschool? Zes tips!

1.    Zorg voor een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Cliché maar waar. Begin je met sporten in de sportschool? Zorg dan dat je van tevoren weet welke oefeningen je gaat doen tijdens je trainingssessie. Je kunt je hier mentaal op voorbereiden en je hoeft dan niet in de sportschool nog te gaan staan nadenken over wat je moet gaan doen. De kans is dan namelijk groot dat je het wel welletjes vindt en na drie oefeningen naar huis gaat. 

Ben je nog niet zo bekend met welke oefeningen er zijn? Kijk dan even rond op internet of vraag een deskundige of hij sportschema voor je wil maken. Kom eens langs bij onze sportschool in Velserbroek. Bij PTF by Jon helpen we je graag.

Een goede voorbereiding zit hem ook in je dagplanning. Zorg dat je op zondag een weekplanning maakt en voldoende tijd vrij plant om te sporten. Houd hierbij rekening met je eetmomenten, reistijd en opfrisbeurt.  

Hoe begin je met sporten in de sportschool centrum tekst

2.    Zorg voor voldoende afwisseling

Sporten in de sportschool is meer dan alleen gewichtheffen. Bij onze sportschool in Velserbroek kun je zelf trainen, meedoen met de smallgroup training of personal training krijgen. Train je bij ons onder begeleiding? Dan kun je iedere keer als je komt een ander soort training verwachten.

De ene keer train je met gewichten en de andere keer met je eigen lichaamsgewicht. De ene training is gericht op kracht en de andere op uithoudingsvermogen. Wij geven je iedere keer weer een nieuwe trainingsprikkel.

Door te variëren in je trainingen kom je erachter wat je de leukste manier van trainen vindt. Als je zorgt voor voldoende afwisseling in je manier van trainen, kun je voorkomen dat je tegen een training op gaat zien. Je weet niet wat je te wachten staat en je weet dat de volgende training toch weer anders is.

En wat we absoluut niet mogen vergeten, is dat je door te variëren in oefeningen je hele lichaam kunt trainen. Je maakt niet alleen je beenspieren sterk, maar alle spieren in je lichaam. Hierdoor vermindert het risico op overbelasting van je spieren en blessures. Daarnaast zorgt variatie voor resultaat. Je geeft je lichaam iedere training weer een nieuwe prikkel. Hierdoor blijft je lichaam actief reageren.

3.    Maak een routine

Maak een ro

utine en afspraken met jezelf. Door op vaste dagen en tijdstippen te sporten weet je waar je aan toe bent. Je hoeft je niet meer elke zondag af

 te vragen op welke dag en welk tijdstip je komende week kunt gaan sporten. Het staat gewoon vast. Maandagavond is jouw sportmoment. Wil een vriend of vriendin met je afspreken? Dat kan dan in de middag of als je klaar bent met sporten.

Het maakt niet uit hoe vaak je sport in de week, maar wees consequent en maak sporten prioriteit in je agenda.

4.    Bouw het sporten in de sportschool rustig op

Rustig opbouwen is belangrijk. Niet alleen om blessures te voorkomen, maar ook je motivatie te behouden. Als je net gaat beginnen met sporten in de sportschool is de kans groot dat jij je conditie nog moet gaan opbouwen. Als je meteen vol gas gaat, ga je helemaal lek. Tijdens en (de dagen) na je training. De kans dat je extreme spierpijn krijgt is groot. Dit kan ervoor zorgen dat je tegen je trainingen op gaat zien en al gauw weer stopt sporten.

Hoe begin je met sporten in de sportschool onderkant tekst

5.    zoek een sportschool bij jou in de buurt

Zoek het niet te ver. Een sportschool ver uit de buurt gaat ten koste van je motivatie. Ook al is de sportschool nog zo mooi en fijn. Zorg dat je iets vindt op maximaal 10-15 minuten rijden bij jou vandaan.

6. Zoek een sportmaatje

We geven nog één tip aan degene die zich nog steeds afvraagt hoe je kunt beginnen met sporten in de sportschool: zoek een sportmaatje! We zeiden aan het begin van dit artikel al dat je niet de enige bent die moe wordt van alleen al de gedachten om te gaan sporten. Er zijn nog duizenden mensen die dit probleem ervaren. Mensen die ook zouden willen dat ze meer energie hadden en weer lekker in hun vel zaten. Zoek elkaar dus op.

Vraag eens aan je familie of vrienden of ze met je mee gaan sporten. Je kan vast wel iemand zover krijgen dat die met je meegaat. De meeste mensen vinden samen sporten gewoon leuker dan alleen. Je kunt elkaar motiveren en een schop onder de kont geven.

Als je afspreekt om met iemand samen te gaan sporten, moet je wel. Je kan niet iedere keer afzeggen.

Kom sporten bij onze sportschool in Velserbroek

Je hebt nu handvatten om te gaan beginnen met sporten. Wij zijn een kleinschalige, persoonlijke, privésportschool en bieden jou een veilige sportomgeving. Je kunt bij ons voor alle sportdoeleinden terecht. Waar wacht je nog op? Plan je gratis intakegesprek bij ons in! 

 

 

Deze tekst is geschreven door Laura Kortekaas.

Geef een reactie

Facebook
Twitter
LinkedIn