Waarom personal training? Wij geven je 12 redenen!

Als wij als mens iéts lastig vinden, is het wel tijd en geld investeren in onszelf. Even een pauze inlassen en wat meer in jezelf investeren is echt een no-go! Best gek toch? Want voor een ander doen we het vaak maar al te graag. Zeg nu zelf: als iemand die dichtbij jou staat wat meer persoonlijke aandacht nodig heeft door wat voor reden dan ook, dan geef je dat moeiteloos en zonder erover na te denken, toch? Maar als jij wat meer aandacht nodig hebt, ben je terughoudend, wil je het allemaal zelf oplossen en er vooral niet te veel tijd en aandacht aan geven. Het is de hoogste tijd om daar eens verandering in te brengen, door te starten met personal training. Ik geef je 12 redenen waarom personal training wat toevoegt aan jouw leven en waarom je er zo snel mogelijk mee moet starten. 

1. Een stok achter de deur 

Een drukke dag, regen, kou, hitte, vermoeidheid, geen zin…, allemaal redenen om jouw training over te slaan. Een personal trainer geeft jou een stok achter de deur. Hij biedt jou structuur, regelmaat en een verantwoordelijkheidsgevoel, ook op dagen dat jouw motivatie ver te zoeken is. Want ja, een afspraak laat je toch sneller doorgaan als je die mét iemand hebt gemaakt. 

2. Minder kans op blessures 

Als je lekker aan het trainen bent, krijg je al snel het gevoel dat het wel prima is zoals je het doet. Je spieren en gewrichten laten toe wat je doet en je zweet als een otter. Met een voldaan gevoel verlaat jij de sportschool. Later op de dag voel je je toch wat stijf, doet je onderrug zeer of kun je je knie niet optimaal belasten. Dit kan komen doordat jouw houding tijdens de training toch niet zo goed was als jij dacht. Een personal trainer weet exact hoe een oefening perfect wordt uitgevoerd. Hij let hierop tijdens jouw training, geeft je tips, advies en gaat net zolang door totdat jij de perfecte houding hebt aangenomen. De kans op blessures is hierdoor vele malen kleiner. 

3. Persoonlijke aandacht 

Heb jij lichamelijke klachten, blessures, aandoeningen, ziektes of ben je herstellende van een training? Tijdens de personal training is hier voldoende aandacht voor en wordt de training op jou afgestemd. 

4. Meer kennis over het menselijk lichaam 

Een personal trainer heeft veel kennis in huis over zowel spieren en gewrichten als over sport en voeding. Een kundige personal trainer vertelt jou op een gepast moment specifieke informatie over een bepaald onderwerp om jou inzicht en motivatie te geven. Hoe meer je van iets begrijpt, hoe makkelijker je erop kunt inspelen in jouw dagelijks leven en dus resultaten kunt behalen. 

5. Iemand die jou uit je comfortzone haalt 

Ben jij na 10 burpees bekaf en wil je een pauze? NO WAY! Een personal trainer pusht jou tot het bittere end. Er zit namelijk altijd meer in jou dan je zelf denkt. Door iets buiten je comfortzone te doen, krijg je later een boost van zelfvertrouwen, blijdschap en motivatie. Want zeg nu zelf: het geeft toch een goed gevoel als je iets hebt gerockt waarvan je van tevoren dacht dat je het nooit zou kunnen?  

6. Je komt en traint in een veilige omgeving 

Bij PTF-by Jon bieden wij een kleinschalige, veilige en persoonlijke sportomgeving. Het is een omgeving waar we ver weg blijven van een hoog ‘haltergehalte’. Of je nou net begint of al gevorderd bent, iedereen is meer dan welkom met zijn eigen ervaring. 

7. Iedere keer een andere training 

Vind jij het lastig om iedere keer een training te bedenken en doe je dus maar altijd hetzelfde? Grote kans dat dat op den duur gaat vervelen. Tijdens een personal training hoef jij hier gelukkig niet over na te denken. Jouw personal trainer maakt een op maat gemaakt schema voor jou, iedere training weer. 

8. Een plek waar al je emoties eruit komen

Heb jij het al eens ervaren: jezelf zo ver pushen of zo ver gepusht worden dat het huilen je nader staat dan het lachen? Een personal trainer kan het voor elkaar krijgen. Dat is waarom een personal trainer naast een personal trainer ook jouw rots in de branding is. Je mag blij zijn, gemotiveerd, vol goede energie, maar ook gefrustreerd, verdrietig en boos. Alle emoties mag je loslaten. Alleen dan word je de beste versie van jezelf. 

9. Je tilt jezelf naar een next level 

Blijf jij vaak binnen je comfortzone, maar zou je weleens meer uit jezelf en het leven willen halen? De boost aan zelfvertrouwen en blijdschap die jij tijdens en na de training ervaart, komt doordat er een gelukshormoon vrijkomt: endorfine. Dit hormoon maak je tijdens het sporten aan. Hoe meer jij dus sport, hoe meer je van dat hormoon aanmaakt.

10. Een startblok 

Als je al een langere periode weinig aan lichaamsbeweging hebt gedaan, kun je jezelf weleens afvragen waar je in vredesnaam moet beginnen. Personal training is de eerste stap. Vanaf daar volgt de rest. Met een op maat gemaakt trainingsschema en een situatie afgestemd op jou, krijg je een startpunt aangereikt om jezelf naar een next level te tillen.

11. Doelen

Wil jij lichamelijke doelen behalen en een andere mindset krijgen? Dan is een concreet doel stellen het eerste dat je kunt doen om dit realistisch en haalbaar te maken. Als je iets gaat doen zonder doelen te stellen, zul jij op een moment vastlopen. Want waar doe je het eigenlijk allemaal voor? Doelen geven je duidelijkheid, richting en betekenis.

12. Resultaat 

Met een personal trainer kun je een concreet en realistisch doel opstellen en daarnaartoe werken. Omdat een personal trainer beschikt over veel kennis van sport, voeding en het menselijk lichaam, kan het beste plan worden opgesteld om jouw doel te behalen. 

 

WIL JIJ EEN PERSONAL TRAINER EN WETEN WAAROM JE VOOR DE PERSONAL TRAINING BIJ PTF-BY JON MOET ZIJN? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP EN PLAN EEN GRATIS EN VRIJBLIJVEND INTAKEGESPREK IN.

 

Deze tekst is geschreven door Laura Kortekaas.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn